WIJ Groningen gaat de straat op om contact te houden tijdens nieuwe lockdown: 'Vooral voor kwetsbare mensen hard gelag'

Foto: Archief DVHN / Corné Sparidaens

De maatschappelijk werkers van WIJ Groningen gaan tijdens de nieuwe lockdown weer straatrondes lopen. Zo hopen de sociale wijkteams contact te houden met kwetsbare inwoners.

In verband met de aangescherpte coronamaatregelen moeten ook de meeste WIJ-locaties in de Groningse buurthuizen sluiten. Op vier plekken kunnen mensen wel op afspraak terecht: WIJ Schilderswijk/Centrum, het Heerdenhoes in Beijum, WIJ Corpus den Hoorn en ‘t Vinkhuys in Vinkhuizen.

Onzeker of jeugdactiviteiten doorgaan

,,Deze nieuwe lockdown is een hard gelag, zeker nu in de donkere dagen voor kerst’’, verklaart WIJ-bestuurder Mirjam Kuin. ,,Vooral de kwetsbare inwoners krijgen het zwaar te verduren.’’ Daarom gaan de WIJ-teams door met huisbezoeken en gaan ze, net als tijdens de vorige lockdown in het voorjaar, extra vaak de straat op om daar met mensen te spreken.

Voor de kerstvakantie hebben de jeugdwerkers van WIJ Groningen ruim honderd activiteiten gepland voor jongeren van 4 tot 17 jaar. Het is niet duidelijk of die kunnen doorgaan. ,,We kijken wat er na de maatregelen van gisteren nog mogelijk is. Het is van groot belang dat ook de jeugd de aandacht krijgt, zeker nu de scholen dichtgaan’’, stelt Kuin.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu