'Waar brand woedde, wordt nieuw gebouwd'

Waar het restaurant stond, liggen nu puinhopen. Foto: Huisman Media

Drie dagen na de voor hem zo rampzalige brand richt Zekeriya Saglam de blik vooruit: hij gaat een nieuw restaurant bouwen.

En wel op de locatie aan de Wilhelminastraat in Vlagtwedde waar vrijdagavond zijn Turks specialiteitenrestaurant in vlammen opging.

De komende tijd wil hij ook maaltijden blijven verkopen. ,,Op een tijdelijke locatie in Vlagtwedde. Daar zoek ik naar. Ik heb al een onderkomen op het oog. Welke, dat kan ik nog niet zeggen.’’

Goed gevoel

Saglam is kortom strijdbaar, ook omdat hij veel steunbetuigingen van dorpsbewoners krijgt. ,,Dat geeft een goed gevoel.’’

Het motiveert hem voor nieuwbouw te gaan. ,,Ook omdat het restaurant goed liep.’’

De afgelopen weken had ook hij te maken met de corona-crisis. Zitten in het restaurant mocht niet, afhalen van maaltijden wel. En dus was Saglam vrijdag gewoon in het restaurant.

Toen hij ‘s avonds thuis in Hoogezand was, kon hij terug naar Vlagtwedde. Het restaurant stond in lichterlaaie, door nog onbekende oorzaak (de politie meldde dinsdag dat er geen aanwijzingen zijn die duiden op brandstichting). De bewoner van het pand boven de zaak kon zich in veiligheid brengen.

Het restaurant kon niet niet worden gered. De Vlagtwedders verloren zo ook een markant gebouw met zijn eigen geschiedenis. Voordat Saglam er 23 jaar geleden zijn zaak er opende, was de bekende kledingzaak van de familie Pik er gehuisvest.

Waar dat gebouw stond, liggen nu puinhopen en gaapt een gat. Maar zo blijft het niet als het aan Zekeriya Saglam ligt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu