'Waardedalingsregeling moet ook gelden voor Ulrum, Zoutkamp en Lauwersoog'

Ook inwoners in het westen van Het Hogeland hebben last van aardbevingen. Foto: Archief/Anjo de Haan

Inwoners van Ulrum, Zoutkamp en Lauwersoog en omgeving moeten ook in aanmerking komen voor de waardedalingsregeling. Dat vindt de voltallige gemeenteraad van Het Hogeland.

Inwoners in deze dorpen vallen buiten de compensatieregeling en kunnen geen beroep doen op de 10.000 euro subsidie voor het verbeteren en verduurzamen van hun woning. Terwijl meerdere mensen wel aardbevingsschade hebben.

Onverkwikkelijk en niet te begrijpen

,,Dat is onverkwikkelijk’’, zei Kor Berghuis (CDA) woensdagavond in de gemeenteraad. ,,We moeten voorkomen dat we een vergeten hoekje in Het Hogeland krijgen’’, zei Linda Visser (Lokaal Sociaal), verwijzend naar de wijk Opwierde in Appingedam waar een paar honderd huishoudens niet in aanmerking kwamen voor versterking of nieuwbouw. ,,Het is niet te begrijpen dat een deel van onze dorpen buiten de regeling valt’’, aldus Anne Marie Smits (GroenLinks). De politici kregen bijval van alle andere partijen en van burgemeester en wethouders.

Instituut Mijnbouwschade Groningen

B&W en de gemeenteraad willen een gezamenlijke brief naar het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) sturen en laten weten dat de dorpen alsnog voor de regeling in aanmerking moeten komen. Met de waardedalingsregeling van het IMG krijgen eigenaren een vergoeding voor de lagere waarde van hun woning omdat deze in het aardbevingsgebied staat.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu