Waddenfondsproject Ruim Baan voor Vissen krijgt vervolg: investeringen in aanleg van paai- en opgroeigebieden voor trekvissen en knelpunten aangepakt

Afgelopen week onderstreepten de bestuurders van de vier waterschappen en vertegenwoordigers van Van Hall Larenstein hun samenwerking in Ruim baan voor vissen 2 met een werkbezoek aan de VisKringloop Wieringermeer in Slootdorp.

Afgelopen week onderstreepten de bestuurders van de vier waterschappen en vertegenwoordigers van Van Hall Larenstein hun samenwerking in Ruim baan voor vissen 2 met een werkbezoek aan de VisKringloop Wieringermeer in Slootdorp. Foto: Ruim Baan voor Vissen

Er wordt de komende jaren geïnvesteerd in de aanleg van paai- en opgroeigebieden voor trekvissen in het kustgebied langs de Wadden. Ook worden er nog een aantal knelpunten bij gemalen en sluizen opgelost. Dat is mogelijk omdat het Waddenfondsproject Ruim Baan voor Vissen een vervolg krijgt.

Het gezamenlijke project van de vier noordelijke waterschappen en hogeschool Van Hall Larenstein is bedoeld om de vismigratie en de visstand langs de Waddenkust te verbeteren. Door zwemroutes langs sluizen, gemalen, stuwen, dijken en dammen visvriendelijk te maken en hindernissen weg te nemen, kunnen vissen ge makkelijker tussen de zoute Waddenzee en de zoete binnenwateren zwemmen.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's