Zwart zebrapad deert wandelaars in de binnenstad van Groningen niet: die steken gewoon vlak voor de bus over

Verander een verkeerssituatie en je ziet de gekste dingen. Daarbij ging het deze week soms maar net goed in de binnenstad Groningen.

Fietsers en wandelaars houden nog niet allemaal rekening met de nieuwe voorrangssituatie voor bussen op de route tussen Hereplein en Oosterstraat. Hoewel de witte verf is weggehaald, denken sommige wandelaars ten onrechte dat ze nog steeds voorrang hebben omdat de zebrastrepen nog wel herkenbaar zijn. De gemeente haalt ze zo snel mogelijk helemaal weg.

Fietsers en wandelaars houden nog niet allemaal rekening met de nieuwe voorrangssituatie voor bussen op de route tussen Hereplein en Oosterstraat. Hoewel de witte verf is weggehaald, denken sommige wandelaars ten onrechte dat ze nog steeds voorrang hebben omdat de zebrastrepen nog wel herkenbaar zijn. De gemeente haalt ze zo snel mogelijk helemaal weg. Foto: DvhN

Op een van de drukste voorrangskruispunten in het centrum van Groningen, Gedempte Zuiderdiep- Herestraat, veranderde vorige week van alles. Zebrapaden verdwenen en recht doorgaand verkeer raakte z’n voorrang kwijt.

Botsen

Nieuws

menu