Warffum Alert! en Openluchtmuseum Het Hoogeland maken bezwaar tegen weigering minister Wiebes gasveld Warffum te sluiten

In 2017 demonstreerden Warffumers voor sluiting van het gasveld bij hun dorp. Foto: Archief Jan Zeeman

Warffum Alert! en Openluchtmuseum Het Hoogeland tekenen bezwaar aan tegen de weigering van minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat om het Warffumer gasveld te sluiten.

Warffum Alert! en Openluchtmuseum Het Hoogeland vroegen de minister in oktober in een brief de vergunningen van de NAM voor gaswinning uit het Warffumveld in te trekken.

De minister wees dit verzoek af. Hij vindt dat er geen zwaarwegende argumenten zijn om de vergunningen in te trekken.

Warffum Alert! en Openluchtmuseum Het Hoogeland hebben de minister laten weten dat ze met verbazing en grote teleurstelling kennis hebben genomen van zijn besluit en hebben nu bezwaar aangetekend tegen dit besluit.

(Tekst leest door onder het kader)

Wob-verzoek over winningsplan NAM

Hieraan voorafgaand heeft Warffum Alert! bovendien een Wob-verzoek (Wet openbaarheid van bestuur) ingediend bij de minister om alle informatie over het winningsplan van de NAM boven tafel te krijgen. De NAM diende dit plan in 2014 in om het later weer in te trekken.

‘Het ministerie en de NAM geven heel verschillende verklaringen over dit winningsplan’, stelt Warffum Alert!. ‘Om duidelijkheid te krijgen over wat zich rond dit winningsplan heeft afgespeeld tussen NAM en het ministerie is het Wob-verzoek ingediend.’

Nieuws

Meest gelezen

menu