Wassend water brengt oud zeer boven bij werfbaas in De Poffert: 'Het blijft een schande'

De overvloedige regen bracht deze week alle oud zeer weer boven bij werfbaas Pieter Wijma in De Poffert. Bijna was het overvolle Hoendiep over zijn erf leeggestroomd richting het bedrijvenpark Westpoort.

Een nieuwe waterkering op het erf van werfbaas Pieter Wijma in de buurtschap De Poffert moet het Groningse bedrijvenpark Westpoort (achtergrond) afschermen van het Reitdiep. Door de zware regen van de afgelopen tijd ging het deze week echter nog bijna mis, net voor de damwand klaar is.

Een nieuwe waterkering op het erf van werfbaas Pieter Wijma in de buurtschap De Poffert moet het Groningse bedrijvenpark Westpoort (achtergrond) afschermen van het Reitdiep. Door de zware regen van de afgelopen tijd ging het deze week echter nog bijna mis, net voor de damwand klaar is. Eigen Foto

Dik acht jaar streed Wijma een vruchteloze strijd tegen een dijk die waterschap Noorderzijlvest over zijn werfterrein wilde trekken. Die waterkering moest het nieuwe industriegebied Westpoort beschermen tegen het water in het Hoendiep dat voor zijn huis en bedrijf loopt.

Nieuws

menu