Wat bekt beter: Universiteit van het Noorden of TopDutch University?

Ter illustratie. ANP

Universiteit van het Noorden? Dat klinkt niet. Universiteitsraadspartij De Vrije Student bedacht een nieuwe naam voor de netwerkorganisatie van de RUG, de Hanzehogeschool, andere hogescholen, het mbo en bedrijven in Groningen, Friesland en Drenthe: TopDutch University.

,,De universiteit van het Noorden ligt wat ons betreft in Scandinavië’’, stelt fractievoorzitter David Jan Meijer. ,,Wij gaan voor een lokale universiteit met een internationaal karakter. Daar hoort dus ook een internationale naamgeving bij.’’

De Vrije Student pleit voor de naam TopDutch University, naar de gelijknamige internationale marketingcampagne vanuit de drie noordelijke provincies.

Bestuursvoorzitter Jouke de Vries van de RUG zei donderdagochtend in de online universiteitsraadsvergadering dat hij hier graag een gesprek over voert met de initiatiefnemer.

De Universiteit van het Noorden is een initiatief om met de kennis van betrokken partijen gezamenlijk vraagstukken op het gebied van onder meer energie, landbouw en economie aan te pakken.

Nieuws

menu