Wat doet geluidsoverlast met je? Omwonenden Stadspark Groningen lopen met de kop tegen de muur. 'Het went nooit'

Wie het gebonk van zware muziekinstallaties op het evenemententerrein van het Stadspark in Groningen zat is, krijgt te horen dat de geluidsnormen niet worden overschreden. Hoe het belang van meer feest ook een keerzijde heeft.

De leden van Vereniging Stadspark Natuurlijk. Van links naar rechts Marleen van der Wilk, Alfred Somsen en Lucy Pijttersen.

De leden van Vereniging Stadspark Natuurlijk. Van links naar rechts Marleen van der Wilk, Alfred Somsen en Lucy Pijttersen. Foto: Jaspar Moulijn

,,Je wordt helemaal gek van het gedreun’’, zegt Lucy Pijttersen van de Vereniging Stadspark Natuurlijk. Ze vlucht haar huis uit als het de spuigaten uitloopt. Haar woning aan de Verzetsstrijderslaan grenst aan het Stadspark. Het zal wel meevallen dacht Pijttersen de eerste keer na een winterperiode tijdens muziekfestival Kingsland . Dat was niet zo. ,,Aan het einde van de middag ging de tv hard aan. Je bent actief bezig het geluid niet te horen. Naarmate een evenement langer duurt, raak je gestrest. Dat komt door het gedreun en de lage bastonen. Op de wc hoor je ze nog. Je krijgt een steeds korter lontje.’’ Het went nooit, zegt ze.

Meeste klachten over geluid

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's