Wat gebeurde er zaterdag 25 april rond het coronavirus in Drenthe en Groningen? Check het snel in dit overzicht

Foto: Malou van Breevoort .

Wat gebeurde er vandaag rond het virus in Drenthe en Groningen, en wat zijn de belangrijkste berichten? Een overzicht.

Viroloog Alex Friedrich ‘is niet gewend’ aan geheimzinnigheid Outbreak Management Team

De Groningse viroloog Alex Friedrich uitte zaterdagavond in het TV-programma Nieuwsuur kritiek op de ondoorzichtige manier waarop het Outbreak Management Team opereert.

Potje hardcore vrolijkheid voor bewoners De Trans

Het is inmiddels genoegzaam bekend dat de coronamaatregelen het allerzwaarste zijn voor mensen in zorginstellingen. Ze mogen geen bezoek ontvangen, ze mogen niet naar hun vaste activiteiten en zeker voor mensen met een verstandelijke beperking is dat moeilijk te begrijpen. Daarom wordt er vanalles georganiseerd om vereenzaming tegen te gaan en hun leven een beetje op te vrolijken. Dat laatste is een kolfje naar de hand van het hardrock fanfareorkest Blaas of Glory.

Zes mensen in het cruciaalste beroep van allemaal kijken terug op twee maanden werken op de ic

Ze voelden zich overvallen, waren vastberaden, maar ook bang, soms wanhopig en een enkeling werd zelf ziek. Zes artsen en verpleegkundigen (onder wie de Groninger intensivist Peter van der Voort) vertellen over twee indrukwekkende maanden (en over wat er nog komen gaat).

De cijfers van vandaag

Geen nieuwe besmettingen in Groningen, twaalf in Drenthe .

Extra treinen voor cruciale beroepen

De NS wil met het inzetten van extra treinen zorgmedewerkers, mantelzorgers, vakkenvullers en andere mensen voor wie reizen met de trein echt noodzakelijk is ondersteunen. De extra Intercity’s zorgen voor een kortere reistijd. Daarnaast kunnen reizigers makkelijker afstand van elkaar houden als er meer treinen rijden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Coronavirus
menu