Wat gebeurt er in die bouwput die je ziet als je Groningen binnenrijdt? Een inkijkje in de werkzaamheden rond het Julianaplein

Automobilisten die via de A28 of de A7 de stad Groningen binnenrijden, komen terecht in een indrukwekkende bouwput. Wat gebeurt er allemaal rond het tijdelijke Julianaplein en hoe komt het eruit te zien? Een inkijkje.

Wie goed kijkt, ziet in de ochtendschemering en tussen alle werkzaamheden op en rond het Julianaplein door ook nog verkeer rijden. Daar ligt de Brailleweg die als verbinding tussen binnenstad en A28 in gebruik blijft. Weggebruikers krijgen er te maken met verschillende verplaatsingen.

Wie goed kijkt, ziet in de ochtendschemering en tussen alle werkzaamheden op en rond het Julianaplein door ook nog verkeer rijden. Daar ligt de Brailleweg die als verbinding tussen binnenstad en A28 in gebruik blijft. Weggebruikers krijgen er te maken met verschillende verplaatsingen. Foto: Jaspar Moulijn

Het tijdelijke Julianaplein is zelf al een voorbeeld van wat er allemaal komt kijken bij Aanpak Ring Zuid. Om het grootste verkeersknooppunt in het Noorden op de oude plek ongelijkvloers te maken, is voor relatief korte tijd een alternatief knooppunt uit de grond gestampt. Dat gebeurt zelden.

Op de kop

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's