Wat vindt de Sint? ‘Een minimalistische filosofie uit de 4e eeuw voor Christus. Moet je nagaan wat ze toen allemaal nog niet hadden en dat ze daar dus minder van wilden’

Wat vindt de Sint? 'Een minimalistische filosofie uit de 4e eeuw voor Christus... ja'

Sinterklaas is in Nederland. Tussen de werkbezoeken door leest hij altijd Dagblad van het Noorden. En elke dag maakt hij een korte vlog over het nieuws van de dag.

De Sint leest over het nieuwe boek van Barbara Stok: De filosoof, de hond en de bruiloft. Een stripboek over Hipparchia, een van de eerste vrouwelijke filosofen ui de 4e eeuw voor Christus. Zij betoogde dat geluk niet wordt bepaald door materieel bezit of status, maar door het onafhankelijk zijn daarvan.

Een minimalistische filosofie dus, beredeneert Sinterklaas. ,,Moet je nagaan wat wij nu allemaal hebben en wat ze toen nog niet hadden... en daarvan wilden ze toen dan dus minder", grapt de goedheiligman.

Maar hij vindt het ergens wel een goed idee, iets minder spullen willen hebben. De ironie van die uitspraak begrijpt Sinterklaas maar al te goed. Toch zette het hem aan het denken. Dus weet krijgt iedereen straks een kopie van het stripboek in de schoen.

Nieuws

menu