Wat wordt de nieuwe naam van de DAL-gemeenten? Fivelgo, Eemsdelta of Marenland? (+poll)

Het gemeentehuis van Delfzijl. Foto: Archief DvhN

Fivelgo, Eemsdelta of Marenland. Onder één van deze drie namen gaat de fusiegemeente die ontstaat uit Delfzijl, Appingedam en Loppersum straks door het leven.

De bevolking kan kiezen uit deze drie namen. Deze zijn overgebleven uit een longlist met meer suggesties.

De top drie is door een speciale commissie gedistilleerd uit bijna achthonderd inzendingen en gisteren wereldkundig gemaakt. Gekeken is of de mogelijke namen topografische en/of historische verwantschap hebben met het gebied, passen bij de identiteit van de nieuwe gemeente en, meer nog: herkenbaarheid en aantrekkingskracht uitstralen.

Blij met grote belangstelling

Rinus Michels, oud-burgemeester van de voormalige gemeente Winsum, is voorzitter van de naamgevingscommissie en de raadsklankbordgroep: ,,We zijn blij dat zoveel mensen actief hebben meegedacht en suggesties hebben ingediend. De commissie heeft zorgvuldig alle inzendingen bekeken en is wat mij betreft tot een mooie top drie gekomen. Deze namen passen uitstekend bij de identiteit van het gebied. Het woord is nu aan de inwoners.’’

Inwoners van de gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum van 16 jaar en ouder mogen hun voorkeur uitspreken. Ze ontvangen een instructiebrief met hoe er vanaf 9 februari gestemd kan worden.

Zo moet je stemmen

Stemmen kan zowel digitaal, als via een antwoordformulier. Stemmen kan tot uiterlijk 26 februari 2019. De winnende naam wordt 6 maart bekendgemaakt.

Onder de bedenkers van de winnende naam wordt een prijs verloot: een geheel verzorgd verwenarrangement in Appingedam, Delfzijl en Loppersum.

De beoogde datum waarop Delfzijl, Appingedam en Loppersum verdergaan als een nieuwe gemeente is 1 januari 2021.

Nieuws

Meest gelezen

menu