Water en hout favoriet bij naam voor HSSM

Water en hout favoriet bij naam voor HSSM

Tot dusver 100 unieke namen zijn door in totaal 125 mensen ingezonden voor de herindelingsgemeente Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde (HSSM).

Tot dusver 100 unieke namen zijn door in totaal 125 mensen ingezonden voor de herindelingsgemeente Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde (HSSM).

Wordt het straks Midden-Groningen, Duurswold of toch het wat chiquere Gorecht - de Woldstreek? ,,De naamsuggesties zijn heel divers en met heel leuke, soms heel uitgebreide onderbouwing'', zegt Karin Elverding, woordvoerder van Slochteren. Wat de meest aangedragen suggesties zijn, kan Elverding uiteraard niet zeggen. ,,Wat ik wel wil zeggen is dat namen met ‘meren' en ‘wolden' favoriet zijn, met wolden voorop.

Meren en bossen
De met ingang van 1 januari 2018 heringedeelde gemeente krijgt 62.000 inwoners en telt twee meren: het Zuidlaardermeer in het zuiden en het Schildmeer in het noorden. De streek rondom Slochteren wordt de Woldstreek genoemd, waarin wordt gerefereerd aan de grote bossen (wolden) in deze streek in het verleden. Een combinatie met Gorecht, het oorspronkelijke rechtsgebied rond Stad, is ook een mogelijkheid: Gorecht - de Woldstreek.

Gesteld dat er in maart geen nieuwe naam voor de gemeente is gevonden, dan krijgt deze vooralsnog automatisch de naam van de grootste van de drie: Hoogezand-Sappemeer. Een nieuwe naam wordt dan een zaak van het eerstgekozen gemeentebestuur van de nieuwe gemeente.

Suggesties
Tot 17 januari 2016 kunnen gemotiveerde suggesties naar: [email protected] worden gestuurd. Vervolgens kiest een onafhankelijke adviescommissie twee tot vier namen waar inwoners tussen 8 en 18 februari hun favoriet uit kunnen kiezen. Elverding: ,,Alle inwoners van de toekomstige gemeente krijgen dan een kaartje thuis met daarop de gekozen namen. Mensen kunnen digitaal hun voorkeur aangeven of het kaartje terugsturen.''

Nieuws

Meest gelezen

menu