Groningen is 360 hectare waterberging én nieuwe natuur rijker dankzij een samenwerking tussen de overheid, waterschappen, boeren en burgers. 'Dit bedenk je niet achter een bureau'

Slagregen, motregen, miezerregen. Aan neerslag geen gebrek zaterdag tijdens de oplevering van de eerste vier onderdelen van een groot gebiedsproject in het Zuidelijk Westerkwartier, dat vooral gaat over de waterhuishouding.

Regen was spelbreker bij de overdracht van de eerste vier gebieden van een groot herinrichtingplan voor het Zuidelijk Westerkwartier: Oud bestuurslid van Noorderzijlvest, Paul Tameling, loopt over de natte weg richting het gebouw van het gemaal aan de Lettelberterdijk waar de genodigden zich verzameld hebben.

Regen was spelbreker bij de overdracht van de eerste vier gebieden van een groot herinrichtingplan voor het Zuidelijk Westerkwartier: Oud bestuurslid van Noorderzijlvest, Paul Tameling, loopt over de natte weg richting het gebouw van het gemaal aan de Lettelberterdijk waar de genodigden zich verzameld hebben. Foto: Peter Wassing

,,Het regent behoorlijk, maar voor de nieuwe waterberging hier vol zit moet er echt wel wat meer gebeuren’’, constateert waterschapsbestuurder Jeroen Niezen van Noorderzijlvest. Hij mag vervolgens als onderdeel van een menselijke keten een paar emmers water uit het Lettelberterdiep in de nieuwe waterberging De Drie Polders leeggooien.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nog geen toegang tot PREMIUM, abonneer je hier

Nieuws

menu