Waterschade Forum Groningen loopt op tot over een ton

Forum Groningen wil de deuren op 1 juni heropenen en hoopt daarom op snel groen licht van de verzekeraars voor het herstel van de waterschade van 1 mei. Foto: Martin Nuver/112 Groningen

De schadepost door de grote lekkage die vorige week Forum Groningen blank zette, loopt in de tonnen. Het cultuurcentrum komt nog steeds nieuwe tegenvallers tegen.

,,Dit blijft niet meer bij enkele tienduizenden euro’s, het gaat om groot geld’’, zegt Forum-directeur Dirk Nijdam. Het water dat vorige week vrijdag vrijkwam doordat een storing in de sprinklerinstallatie, geeft veel vervolgschade. Zo trekken houten wanden krom en is nog steeds niet duidelijk hoe de elektronica de lekkage heeft doorstaan.

Herstel moet klaar voor heropening na ‘coronastop’

Forum kijkt samen met taxateurs van de verzekeraar of beschadigde voorzieningen en apparatuur nog kunnen worden hersteld danwel volledig moeten worden vervangen. Nijdam hoopt nog deze week spijkers met koppen te slaan zodat het herstelwerk volgende week kan beginnen en de deuren straks weer open kunnen zodra er een eind komt aan de gedwongen sluiting wegens de coronacrisis.

‘Geen plank meer recht’ bij VVV en zittribune

Grote schadeposten zijn vooral het VVV-kantoor op de begane grond. De merendeels houten wanden hebben zware averij opgelopen. Ook in de houten zittribune in de centrale hal is volgens Nijdam ,,bijna geen plank meer recht’’. Verder is nog niet getest of het LED-scherm tegenover die tribune het water heeft overleefd danwel als verloren moet worden beschouwd.

Nog steeds staan drogers continue te draaien in het gebouw om de boel weer droog te krijgen. Ook de zwarte ‘drab’ uit de sprinklerinstallaties blijkt hardnekkig. Veel van het schoonmaakwerk waar de afgelopen week met man en macht aan is gewerkt, moet daardoor weer over. Ook veel van de witte wanden zijn niet meer te reinigingen en moeten opnieuw geschilderd.

Mag het Forum Groningen weer open? We vroegen het burgemeester Koen Schuiling

Nieuws

Meest gelezen

menu