Waterschade bij Eemsdeltacollege: leerlingen naar huis gestuurd

Directeur Geert Bijleveld (rechts) en docent Bert Raangs nemen de schade op. Foto: Erik van der Veen

Een gesprongen waterleiding bij het Eemsdeltacollege in Appingedam heeft zoveel schade aangericht dat honderden leerlingen woensdagochtend naar huis zijn gestuurd.

Tien lokalen zijn onbruikbaar en plafonds komen naar beneden. ,,De tranen springen je in de ogen’’, vertelt havo/vwo-directeur Geert Bijleveld.

Alles blank

De wateroverlast werd woensdagochtend ontdekt. ,,Het is gisteren in het scheikundelokaal ontstaan. Dat moet in de vroege avond zijn geweest als we kijken naar hoeveel water overal staat. Op de bovenverdieping staat alles blank en ook beneden staat veel water. Het stroomt nu nog steeds langs de muren.’’

Het is volgens Bijleveld te vroeg om een inschatting te maken over de precieze schade. Maar dat die groot is, staat vast. ,,Onder de lokalen bevindt zich ook ons muzieklokaal. Alle muziekinstrumenten die daar stonden, kunnen we weg doen. Maar ook het tekenlokaal, met alle papier, staat blank.’’

Lessen

De school heeft de leerlingen woensdag met behulp van een megafoon op de hoogte gebracht. De herexamens gaan wel door. ,,Die zouden al plaatsvinden in het gymlokaal. Daar staat geen water.’’ Woensdagmiddag vindt overleg plaats om te bepalen of de lessen donderdag kunnen worden hervat.

Nieuws

menu