Watervloot meert af in Martenshoek Hoogezand

Foto: Liselotte Schüren

In de haven van Martenshoek in Hoogezand-Sappemeer vindt in juli voor de vierde keer het maritieme spektakel Watervloot plaats.

De laatste keer dat Watervloot aan de Sluiskade afmeerde was in 2013. De maritieme activiteiten met een cultureel randprogramma trokken toen 25.000 bezoekers.

Locatietheater

In 2014 bracht stichting de Watervloot de muziektheatervoorstelling De W. A. Scholten in een leegstaande fabrieksloods. Het vijf kwartier durende spektakelstuk werd door deze krant met drie sterren gewaardeerd. Zes jaar daarvoor, in 2008, viel Casco, ‘recycle theater’ tussen torenhoge hopen schroot op het terrein van Jan Blijham, vier sterren ten deel.

,,Het succes van de locatietheaterprojecten is een geweldige opsteker geweest om door te gaan met de formule van maritieme activiteiten en cultuur’’, zegt Astrid Boekholt namens de organisatie. Watervloot probeert om de drie jaar een theaterspektakelstuk te brengen. Voor 2017 wordt daarvoor, net als voor De W.A. Scholten , samengewerkt met Bedenkers en Uitvoerders van Bijzondere Gebeurtenissen (BUOG).

Meeliften

Van 7 tot en met 9 juli 2016, een week na Delfsail , liggen 55 schepen in de haven van Martenshoek. Deze zijn deels toegankelijk voor het publiek. Een ponton verbindt beide zijden van de haven. Watervloot lift indien mogelijk mee met Delfsail . Veel schepen zijn dan in de buurt en varen na Delfsail door naar Hoogezand. Boekholt: ,,Het maritieme karakter van het evenement verwijst naar de geschiedenis van Hoogezand-Sappemeer en wat er nog altijd gebeurt op scheepsbouwgebied.’’ Maritiem of niet; het straattheater van Close Act wordt door de organisatie als hoogtepunt betiteld. Op de nautische - en warenmarkt lopen zaterdag 9 juli enorme dinosaurussen tussen het publiek door.

Watervloot betekent ook de afsluiting van het kunstproject Door de lens van de meester . Aan de hand van oude foto’s hebben kunstenaars en leerlingen van scholen uit Hoogezand-Sappemeer een eigen interpretatie aan deze beelden gegeven.

Het resultaat is gedurende de vierde Watervloot te zien in Galerie Werfkade 16. Voor het volledige programma www.watervloot.nl .

Nieuws

Meest gelezen

menu