'We zaten net naar Netflix te kijken en plotseling zit je zelf in zo'n film': in Kiel-Windeweer is de rust na een schietpartij teruggekeerd

De politie deed na het incident onderzoek bij het Grevelingkanaal. Foto: Venema Media

De rust is deze zondagmorgen teruggekeerd aan de Dorpsstraat in Kiel-Windeweer, waar zich twaalf uur eerder hectische taferelen afspeelden.

Omwonenden komen uit hun huizen en staan bij elkaar op het bruggetje over het kanaal op de grens van Kiel-Windeweer en Annerveenschekanaal. Uiteraard gaat het over de schietpartij die zaterdagavond omstreeks kwart voor negen plaatshad langs het kanaal aan de Dorpsstraat.

Glasscherven en klinkers liggen nog op straat

Op het doodlopend weggetje doen alleen nog glasscherven en uit de straat gehaalde klinkers denken aan de schietpartij. De eerste fietsers komen van het fiets- en wandelpad aangereden. De zon schijnt over de velden. Er heerst serene rust. Een vrediger beeld kun je niet bedenken. Hoe anders was het twaalf uur eerder.

Tim laat zijn hond Snuf uit. Hij zegt het allemaal te hebben gezien vanuit de woning van zijn ouders. ,,Ik logeerde bij mijn broers en moeder. Nou, dan krijg je dit op je bordje. Ik heb amper geslapen. Maar onze hond moet er nu uit, want gisteravond moesten we in huis blijven.”

‘Het was allemaal best angstig, ze schreeuwden en renden door tuinen’

Moeder Paula komt ook even een kijkje nemen op straat en controleert of haar auto die op de oprit staat schade heeft opgelopen. Naast haar auto zijn klinkers uit de straat gehaald. ,,Daar gingen ze elkaar mee te lijf. Het was een hectische boel.”

,,We zaten net naar een Netflix film te kijken toen er een auto hard langs ons huis reed. Van de ene op het andere moment beland je zelf in een soort van Netflixfilm. Best angstig. Ik dacht: ik ga naar buiten om de snelle bestuurder streng toe te spreken. Toen ik naar buiten ging volgden nog meer auto’s. Vijf, zes, zeven. Ik was de tel kwijt. Ongeveer twintig personen stapten uit en schreeuwden tegen elkaar. Plotseling hoorde ik schoten. Meerdere zelfs. Vervolgens ben ik in huis gegaan en heb 1-1-2 gebeld. Terwijl ik een agent aan de lijn had klonken weer schoten. Rustig blijven zei de man. We sturen nu politie zei hij.”

,,Ik heb daarna de deuren van het huis op slot gedaan. Je weet maar nooit, want ze renden door de tuinen, schreeuwden en er klonken geweerschoten. Ik heb een persoon met een handwapen gezien.” Pas toen de opgetrommelde politie in de straat arriveerde voelde Paula weer rust in haar lichaam terugkeren. ,,Ik heb weliswaar drie mannen om me heen, en dan voel je je veilig, maar als er zo geschoten wordt...”

Zelfs met rommel uit een kruiwagen werd gegooid

Wat Paula en zoon Tim op straat zagen was angstwekkend. ,,Met die straatklinkers werden ramen van auto’s ingeslagen. Het waren dus niet alleen kogels, maar ook straatstenen. Ze hebben zelfs rommel uit de kruiwagen van onze buren gehaald. Gelukkig is ons niets overkomen, maar schrikken doe je wel.”

Amper een paar uur hebben Paula en Tim geslapen. ,,Op ons huis stond een bouwlamp van de politie gericht en een aggregaat brulde de halve nacht. Tegen drie uur werden de auto’s van de verdachten weggesleept. Ja, het was me het nachtje wel.”

In totaal zijn 9 personen aangehouden. Een verdachte is gewond geraakt aan zijn voet. Over het motief is nog niets bekend.

Nieuws

Meest gelezen

menu