Groninger Ondernemersprijs wordt weer uitgereikt na jaar onderbreking. Tien bedrijven genomineerd

De eigenaren van Witec in Stadskanaal, Raimon Warta (links) en Eric Vos, bij de uitreiking van de Groninger Ondernemingsprijs 2019. Foto archief Jan Buwalda

Na een jaar zonder Groninger Ondernemersprijs door corona wordt die onderscheiding eind dit jaar opnieuw uitgereikt. De jury heeft inmiddels tien bedrijven genomineerd.

Het zijn De Vesting (De Basiliek) in Appingedam, De Verbinding in Groningen, Detasafe in Appingedam, iWink in Groningen, LCW in Groningen, Lift-Tex Industrie in Tolbert, Maripaan Groep in Groningen, Next Generation Shipyards in Lauwersoog, Oosterpoort Opleidingen in Groningen en tot slot Simian in Westerbroek.

,,We hebben een breed deelnemersveld, van heel groot tot relatief klein, van scheepsbouw tot horeca, ict, online, industrie en bouw: er zit van alles tussen. Ik ben ook erg blij met het feit dat het Ommeland goed is vertegenwoordigd naast de stevige delegatie uit de Stad, die we natuurlijk mogen verwachten. Kortom: mijn verwachtingen zijn hooggespannen’’, zegt juryvoorzitter IJzebrand Rijzebol.

Voorlopige ranking

De genomineerde ondernemingen worden deze zomer geïnterviewd door medewerkers van De Haan Advocaten & Notarissen, BDO Accountants & Adviseurs en Rabobank Stad en Midden Groningen. Mede op basis van hun bevindingen stelt de jury een voorlopige ranking op. Die kan nog veranderen door de pitchpresentaties die de bedrijven moeten geven tijdens een bijeenkomst op 30 september bij Noorderpoort Delfzijl.

Daar kiest de jury uiteindelijk de drie finalisten. De Ondernemingsprijs 2021 wordt uitgereikt aan één van deze drie bedrijven in MartiniPlaza in Groningen op 18 november.

De jury bestaat uit voorzitter Rijzebol (gedeputeerde Economische Zaken van Groningen), Dina Boonstra (NOM), Ruth Pruim (Commerciële Club Groningen), Paul Schreuders (XPAR Vision), Maurice de Wilde (Koopman Logistics, winnaar 2018) en Eric Vos (Witec, winnaar 2019).


Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu