Weer onderschept marineschip Groningen in Caribische Zee een grote lading cocaïne

Met een snelle boot wordt het drugstransport onderschept. Koninklijke Marine

Het Nederlandse marineschip Zr.Ms. Groningen heeft voor de tweede keer in korte tijd in de Caribische Zee een drugstransport onderschept.

In de Caribische Zee wist het patrouilleschip afgelopen vrijdag een zogenaamde go-fast tot stoppen te dwingen. Daarbij onderschepte het schip weer een grote lading cocaïne. Het was voor de Groningen de tweede drugsvangst in drie dagen.

Eén van de maritieme patrouille vliegtuigen van de Kustwacht in het Caribisch gebied, de Dash-8, ontdekte de go-fast.

Vangst van 465 kilo drugs

Hierop werd Zr.Ms. Groningen gewaarschuwd, die daarna tot actie overging met haar twee snelle onderscheppingsvaartuigen. Aan boord was een gecombineerd team van de US Coast Guard en het Korps Mariniers. Zij hebben de opvarenden van de go-fast aangehouden en de drugs onderschept.

De verdachten en de verdovende middelen  zijn overgedragen aan de Amerikaanse Kustwacht voor vervolging in de Verenigde Staten. Naar schatting is er met deze actie 465 kilogram drugs gemoeid.

Stationsschip van het Caribisch gebied

Zr.Ms. Groningen is al geruime tijd  als stationsschip van het Caribisch gebied actief in de regio en combineert counter-drugsoperaties met het ondersteunen van de Kustwacht in Caribisch gebied. Een week terug onderschepte de Groningen al 455 kilogram cocaïne.

Nieuws

Meest gelezen

menu