Westerwolde: 'Wees soepel met subsidie drijvend zonnepark'

De gemeente Westerwolde vraagt 'Den Haag' de subsidietermijn voor het drijvend zonnepark te verlengen Foto: Huisman Media

De gemeente Westerwolde vraagt rijk om bij het geven van een subsidie voor het drijvend zonnepark in Sellingerbeetse rekening te houden met de coronacrisis.

Vanwege die crisis heeft de gemeenteraad deze maand wellicht niet zijn vergadering. Op de agenda stond het voorstel om een verklaring van geen bedenking te geven voor de aanleg van het drijvend park.

,,Die verklaring is voor de initiatiefnemers nodig om de rijkssubsidie aan te vragen en te krijgen’’, zegt wethouder Bart Huizing (PvdA). ,,Dat moet eigenlijk gebeuren voor 1 mei. Maar dat lukt dus niet. Daarom vragen wij de rijksoverheid om de termijn voor het geven van de subsidie te verlengen.’’

Zand gewonnen

Het drijvend zonnepark moet komen op de plas in Sellingerbeetse waar jaren zand werd gewonnen. De plas is van het zandwinningsbedrijf Kremer, het bedrijf Groenleven wil er het drijvend park aanleggen.

De gemeenteraad gaf eerder een voorlopige verklaring van geen bedenking af. Mede omdat zandwinner Kremer heeft toegezegd als compensatie voor het park zijn zandwinningsinstallatie, die bij een andere plas in Sellingerbeetse staat, te verhuizen. Het dorp zou daarmee van dagelijks transportverkeer worden verlost.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu