'Weg met dat hek.' Hoe nu verder met homo-ontmoetingsplek Glimmermade langs A28? 'We doen het niet in het openbaar'

De homo-ontmoetingsplaats bij de parkeerplaats Glimmermade moet weer toegankelijk worden. Dat vindt Hans Scheffer van de Stichting Keelbos, een stichting die zich inzet voor het behoud van homo-ontmoetingsplaatsen. Rond 2007 werd er een hek geplaatst rondom het bosje dat aan de parkeerplaats grenst. Volgens Scheffer met de enige reden om de ontmoetingsplaats onmogelijk te maken. Scheffer ontdekte dat het hek twintig centimeter hoger is dan de maximale toegestane hoogste van een dergelijk hekwerk. Daarom wil hij dat de gemeente Groningen het hek verwijderd.

De homo-ontmoetingsplaats bij de parkeerplaats Glimmermade moet weer toegankelijk worden. Dat vindt Hans Scheffer van de Stichting Keelbos, een stichting die zich inzet voor het behoud van homo-ontmoetingsplaatsen.

Rond 2007 werd er een hek geplaatst rondom het bosje dat aan de parkeerplaats grenst. Volgens Scheffer met als enige reden om de ontmoetingsplaats onmogelijk te maken.

Scheffer ontdekte dat het hek twintig centimeter hoger is dan de maximale toegestane hoogte van een dergelijk hekwerk. Daarom wil hij dat de gemeente Groningen het hek verwijdert.

Nieuws

menu