Welkoop krijgt gelijk van de rechtbank, maar Midden-Groningen zoekt het hogerop. Gemeente weigerde ten onrechte een vergunning voor bouw winkel na brand

Midden-Groningen heeft Welkoop ten onrechte geweigerd een nieuwe winkel in Hoogezand te mogen bouwen. De gemeente blijft praten, maar gaat tegelijkertijd bij de Raad van State tegen de uitspraak van de rechter in beroep.

Het filiaal van Welkoop in Hoogezand brandde in juni 2017 tot de grond toe af. Sindsdien bakkeleien de gemeente Midden-Groningen en Welkoop over herbouw aan het Winschoterdiep. Na vier jaar is men aanbeland bij de Raad van State.

Het filiaal van Welkoop in Hoogezand brandde in juni 2017 tot de grond toe af. Sindsdien bakkeleien de gemeente Midden-Groningen en Welkoop over herbouw aan het Winschoterdiep. Na vier jaar is men aanbeland bij de Raad van State. Foto: Archief DVHN

Welkoop stapte naar de rechter toen Midden-Groningen een omgevingsvergunning voor de bouw van een nieuwe winkel aan de Van Spilbergenkade weigerde. De Welkoopvestiging daar, aan het Winschoterdiep, brandde in juni 2017 tot de grond toe af.

Eindeloos gezocht naar een nieuwe locatie