Wereldwinkel Zuidhorn is erin geslaagd corona te overleven, en pakt uit met modeshow bij 30-jarig bestaan

Het bestuur van de jubilerende Wereldwinkel Zuidhorn met (vlnr) Elly van Nes, Carine Denissen, Aline Buit en Arlewijn Kerssies. Foto: Koos Bijlsma

Op de spaarrekening is tijdens corona flink ingeteerd. Maar Wereldwinkel Zuidhorn is erin geslaagd om te overleven. Dat vervult het bestuur van deze vrijwilligersorganisatie met trots. Reden om bij het 30-jarig jubileumfeest flink uit te pakken. Dat gebeurt onder meer met een modeshow tijdens het jaarlijkse Komfeest Zuidhorn op zaterdag 1 oktober.

Veel wereldwinkels in den lande zagen zich de afgelopen jaren genoodzaakt hun deuren te sluiten. Zo niet Wereldwinkel Zuidhorn die in de afgelopen drie decennia het accent heeft gelegd op de verkoop van zogenoemde fairtrade producten. Dat zijn producten die afkomstig zijn uit de Derde Wereldlanden in Afrika, Azië en Latijns-Amerika tegen eerlijke handelsvoorwaarden. De artikelen worden vaak rechtstreeks betrokken van boeren en andere leveranciers uit die landen. Zij ontvangen hiervoor een billijke prijs.

Meer cadeauartikelen en minder voeding