Werf Pattje vecht dreigende sluiting aan

Pattje gooit het over een andere boeg

Scheepswerf Pattje legt zich niet neer bij de dreigende sluiting. De geluidsovertredingen zouden zijn op te lossen met extra geluidwering.

Waterhuizen Scheepswerf Pattje legt zich niet neer bij de dreigende sluiting. De geluidsovertredingen zouden zijn op te lossen met extra geluidwering.

Dat zegt advocaat Ivo van der Meer van Pattje. Volgens hem staat ook nog niet vast of er aanpassingen nodig zijn op de werf aan het Winschoterdiep in Waterhuizen. Hij trekt de metingen van de provincie in twijfel. De provincie weigert de werf een milieuvergunning, omdat die niet aan de geluidnormen voldoet.

,,Wij gaan in beroep. De provincie heeft jarenlang gezegd dat ze het bedrijf vergunbaar acht'', aldus de advocaat. ,,Hier staat nu een goedlopende werf en die kun je niet zomaar de nek omdraaien.'' Pattje dient een schadeclaim in, mocht het wel zover komen.

Op last van de rechter onderzoekt ook de Stichting Advisering Bestuursrechtspraak de (on)mogelijkheden van Pattje, inclusief de geluidsovertredingen waarvoor de werf is beboet. De provincie gaat ervan uit dat de stichting tot dezelfde conclusies komt.

De VVD-Statenfractie reageert met ongeloof op het besluit van de provincie. ,,Daarmee staan tachtig directe arbeidsplaatsen op de tocht'', aldus een woordvoerder. ,,Een uiterst onwenselijke situatie die zo snel mogelijk beëindigd moet worden.'' De VVD heeft schriftelijke vragen gesteld aan gedeputeerde staten.

Nieuws

Meest gelezen

menu