Werkbezoek Willem-Alexander aan Blokum en Steendam; kleurplaten van de Groninger boeren van morgen voor de koning met het luisterend oor

Koning Willem-Alexander heeft een abonnement op Groningen. Vorige week ging het in de Martinikerk over de energietransitie. Donderdag sprak hij in Blokum en Steendam met gedupeerde boeren en burgers over de schade als gevolg van gaswinning.

Koning Willem-Alexander aan de keukentafel in Blokum, met rechts de Groninger gedeputeerde Henk Staghouwer en links (op de hoek) Etus en Rianne van der Geest met hun zonen Wout en Chris, die een kleurplaat voor de koning hadden gemaakt. Verder zitten aan tafel boeren uit de regio.

Koning Willem-Alexander aan de keukentafel in Blokum, met rechts de Groninger gedeputeerde Henk Staghouwer en links (op de hoek) Etus en Rianne van der Geest met hun zonen Wout en Chris, die een kleurplaat voor de koning hadden gemaakt. Verder zitten aan tafel boeren uit de regio. Foto ANP/Vincent Jannink

Bij het afscheid krijgt koning Willem-Alexander kleurplaten van de beide jongste zonen van Etus en Rianne van der Geest uit Blokum. Een buurtschap aan de zuidzijde van het Eemskanaal, vier boerderijen en een burgerwoning, bij Overschild.