Werknemers Groningse bedrijven laten auto staan

Zo’n vierhonderd medewerkers van verschillende Groningse bedrijven gaan een maand lang zo gezond, schoon en goedkoop mogelijk proberen te reizen. Ze doen mee aan het zogeheten Low Car Diet Groningen, dat vrijdag begint.

De wedstrijd is een initiatief van duurzaamheidsorganisatie Urgenda en Groningen Bereikbaar. Gedeputeerden Fleur Gräper en Nienke Homan verzorgen de aftrap op de Grote Markt in Groningen.

Naast de provincie en de gemeente Groningen doen zeven bedrijven uit de stad mee aan de wedstrijd. Het gaat om de Gasunie, het Waterbedrijf, de Rabobank, Dienst Uitvoering Onderwijs, Hanzehogeschool Groningen, Marne Mosterd en de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW).

Tot en met 30 april worden medewerkers van die bedrijven gestimuleerd om andere en duurzame vervoersmiddelen uit te proberen. Ze kunnen bijvoorbeeld kiezen voor de fiets of e-bike maar ook voor andere werk- en vergaderlocaties, het openbaar vervoer of elektrische auto’s.

Het ideaalbeeld is dat het hierdoor minder druk is op de weg en dat Groningen beter bereikbaar is tijdens grote projecten zoals de ombouw van de zuidelijke ringweg. Bovendien besparen bedrijven op hun reiskosten, is er minder CO2-uitstoot en krijgen medewerkers meer beweging.

Niet alleen in Groningen maar ook in Gelderland en Zuid-Holland doen bedrijven mee aan de wedstrijd om 30 dagen anders te reizen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu