Werkstraf geëist voor forse hennepkwekerij Schildwolde

Foto: ANP ANP

Voor een forse hennepkwekerij met 1285 planten is tegen een 58-jarige man uit Schildwolde een werkstraf van 180 uur en drie maanden voorwaardelijke celstraf geëist. Volgens de berekening van het openbaar ministerie heeft de Schildwolder ruim 102.000 euro met de illegale kweek verdiend en moet dit terug worden gestort in de staatskas.

Buren kregen in de zomer van 2014 enkele malen last van stroomuitval. Een monteur van het energiebedrijf ging op onderzoek uit. Er was iets niet pluis in een loods aan de Singel in Schildwolde. De stroomtoevoer richting de loods was te fors waardoor het netwerk werd overbelast. De monteurs lichtten de politie in.

Tijdens een inval in september stuitten de agenten op vier ruimtes, die waren volgestouwd met hennepplanten. De stroom werd illegaal en rechtstreeks via het hoofdnet, dat onder hoogspanning staat, getapt. Ook de diefstal van elektra mag volgens de officier de Schildwolder worden verweten.

Advocaat wilde vrijspraak

De advocaat pleitte voor een vrijspraak. Want de loodseigenaar had de ruimte verhuurd. Aan wie, dat werd niet duidelijk. De man had verzuimd een contract op te stellen en gegevens op te vragen van deze huurder. Buiten zijn zicht was de professionele kwekerij opgebouwd en de stroom omgelegd. Ook het uitblijven van de huurpenningen was voor deze verdachte geen reden om eens een kijkje in de loods te nemen.

De rechtbank doet 29 februari uitspraak.

Nieuws

Meest gelezen

menu