Werkstraffen voor ouders wegens ontvoering kinderen

De rechtbank heeft een man (36) en een vrouw (45) veroordeeld tot werkstraffen wegens het ontvoeren van hun eigen kinderen. De ouders hadden niet meer het gezag over de kinderen, dat lag bij Bureau Jeugdzorg.

Het gaat om werkstraffen van 112 en 114 uur. Er waren werkstraffen van 200 uur geëist. De rechters vinden dat passende straffen, maar hebben de tijd die de man en de vrouw in voorarrest hebben gezeten verrekend. De werkstraffen vallen daardoor lager uit. Daarnaast is vier maanden voorwaardelijke celstraf opgelegd.

Eind 2011 namen de ouders de kinderen mee vanaf een speelplek in Hoogezand. Het gezin vertrok daarop naar Duitsland. Zorgen over de veiligheid en het welzijn van de kinderen waren destijds aanleiding om het gezag bij de ouders weg te halen. De kinderen waren toen 2, 4 en 5 jaar oud. Ze verblijven nog altijd in Duitsland. Uit vrees voor aanhouding waren de ouders niet bij de rechtszaak aanwezig.

Het gaat hier om een slepende kwestie waarbij de ouders het gezag van Bureau Jeugdzorg en het optreden van het Openbaar Ministerie betwisten. Pogingen om in het belang van de kinderen tot een oplossing te komen zijn mislukt.

Nieuws

menu