Westerkwartier sluit hoofdpijndossier door aankoop terrein-Dusseldorp in Midwolde

Het voormalige bedrijfspand van sloopbedrijf Dusseldorp aan de Hoofdstraat in Midwolde. Foto: Archief DVHN

De gemeente Westerkwartier gaat over tot aankoop van het het voormalige bedrijfsterrein van sloopbedrijf Dusseldorp (voorheen Jager) aan de Hoofdstraat 101-1 in Midwolde.

Unaniem is hiervoor steun in de gemeenteraad, zo bleek donderdagavond tijdens een raadsoverleg. Westerkwartier telt ruim 2,8 miljoen euro neer voor het terrein. De toekomstige bestemming is nog onduidelijk. Tot aankoop wordt overgegaan om zo een einde te maken aan een slepend hoofdpijndossier.

Overlast buurt

Tot het vertrek drie jaar geleden van Dusseldorp uit Midwolde klaagden omwonenden over geluidshinder en aantasting van woongenot. De huidige eigenaar ging op zoek naar een koper om aan het perceel een nieuwe bedrijfsbestemming te geven. Buurtbewoners vrezen in dat geval opnieuw geluidsoverlast. Dat is reden voor de gemeente om het perceel aan te kopen.

CU: Aanpakkersmentaliteit

Het college van B en W kreeg donderdag veel lof toegezwaaid over deze oplossing. ,,Dit getuigt van een aanpakkersmentaliteit’’, sprak raadslid Alex Steenbergen van de ChristenUnie. Ook Ytsen van der Velde (VZ Westerkwartier) zei blij te zijn dat er eindelijk rust komt in een kwestie die al tientallen jaren veel aandacht heeft gevraagd.

‘Niet brandschoon’

De raad toonde zich nog wel bezorgd over mogelijke verontreiniging van het terrein waarvan de kosten in dat geval ten laste komen van de gemeente als koper. Verantwoordelijk wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi (VZ Westerkwartier) kon de raad op dit punt niet helemaal geruststellen. ,,We mogen niet verwachten dat zo’n groot bedrijfsperceel brandschoon is’’, reageerde zij.

Woningbouw?

Vanuit de raad werd de suggestie gedaan om woningbouw te realiseren op deze locatie. Wethouder Dijkstra benadrukte evenwel dat op de grond een bedrijfsbestemming rust.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu