Wetenschappers uit Groningen worden vereeuwigd in muurschilderingen verdeeld over de stad. Aletta Jacobs is de eerste

Kaal en saai is de muur tussen de Universiteitswinkel en Starbucks aan het Broerplein in Groningen. Maar binnenkort staat hier een kleurrijke schildering over Aletta Jacobs. Het is de eerste van minimaal vijf muurschilderingen die de stad straks sieren.

In Utrecht is een soortgelijk project gaande. Hier staan vier wetenschappers op muren verspreid over de stad afgebeeld. Een van hen is professor Buys Ballot. Hij onderzocht het Dopplereffect; de verandering van de golflengte van geluid of licht. Deze verandering wordt veroorzaakt doordat de afstand tot de bron groter of kleiner wordt.

In Utrecht is een soortgelijk project gaande. Hier staan vier wetenschappers op muren verspreid over de stad afgebeeld. Een van hen is professor Buys Ballot. Hij onderzocht het Dopplereffect; de verandering van de golflengte van geluid of licht. Deze verandering wordt veroorzaakt doordat de afstand tot de bron groter of kleiner wordt. Foto: Harold van de Kamp/Universiteit Utrecht

We mogen meer zien van de belangrijke wetenschappelijke geschiedenis van Groningen, vinden fractievoorzitter Gerben Brandsema (ChristenUnie) en emeritus-hoogleraar sterrenkunde Peter Barthel. Ze willen het wetenschappelijke karakter van de stad verbeelden in grote opvallende muurschilderingen door Groningse kunstenaars.

Knallende kleurrijke muurschilderingen

Nieuws

menu