Wethouder Harmannus Blok (ChristenUnie) stapt op wegens miljoenendebacle De Tirrel in Winsum

Harmannus Blok.

Wethouder Harmannus Blok (ChristenUnie) heeft woensdagmiddag bij de gemeenteraad zijn ontslag ingediend als wethouder van Het Hogeland.

In zijn brief aan de raad geeft hij aan op dit moment onvoldoende vertrouwen te ervaren om zijn ambt nog verder te kunnen uitoefenen. Aanleiding is zijn betrokkenheid bij de bouw van het scholenproject De Tirrel in Winsum dat bijna tien miljoen duurder uitviel dan begroot. Bij gebrek aan voldoende vertrouwen in zijn bestuurlijke aanpak van grote projecten stapt Blok op.

Burgemeester betreurt vertrek

Burgemeester Henk Jan Bolding zegt namens het college van B en W het vertrek van Blok te betreuren. ,,Met Harmannus Blok verliezen we een opgewekte, eigenzinnige en gedreven wethouder. Of het nu ging om recreatie of toerisme, landbouw en visserij of het Centrumplan Winsum; hij wist wat hij wilde en sprak dat ook uit. Dat gold ook voor De Tirrel..’’ Volgens Bolding heeft Blok jarenlang met volle overtuiging gewerkt aan De Tirrel. ,,Dat hij nu zelf concludeert dat het beter is om te vertrekken, verdient ons respect.’’

De overige collegeleden nemen tijdelijk de taken over van de vertrekkende wethouder. Over zijn opvolging is nog niets bekend.

Lees hieronder de brief die Harmannus Blok schreef aan de gemeenteraad.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu