Wie lost het Groningse fietsparkeerprobleem op?

FOTO Archief DvhN

De Fietsersbond en de Studenten Advies Commissie Groningen houden een wedstrijd om dé oplossing te vinden voor het fietsparkeerprobleem in de stad.

Een goede parkeerplek vinden voor een fiets in de stad is lastig. Langs alle gestalde fietsen manoeuvreren is ook een opgave. Hoe pakken we de overlast van fietsen in de stad aan? Dat is de centrale vraag in de wedstrijd Battling Bikes , een initiatief van de Fietsersbond en de Studenten Advies Commissie Groningen (SAC).

Volgens studentadviseur Hessel Engbrenghof van de SAC staat de stad vol met zwerffietsen – fietsen die al lang niet meer worden gebruikt – en zijn er te weinig plekken om je fiets veilig en netjes te stallen. Veel stoepen staan vol met geparkeerde fietsen, wat soms tot gevaarlijke situaties kan leiden. Het doel van de wedstrijd is het vinden van een oplossing voor dit probleem.

,,De Groningse afdeling van de Fietsersbond bestaat dit jaar veertig jaar. Zij wilden graag iets doen om op te vallen op het Nationaal Fietscongres in juni’’, zegt Engbrenghof. ,,Zij benaderden ons met het idee om verlichting op de fiets te promoten. Maar het is bijna juni en dus lang licht buiten. Fietsverlichting is daardoor minder van belang. Wij vinden het fietsparkeerprobleem in de stad belangrijker.’’

De wedstrijd heet Battling Bikes: van vallen naar stallen . Iedereen mag ideeën insturen. Deze moeten concreet worden uitgewerkt in maximaal twee A4’tjes. De deadline voor de wedstrijd is 10 mei. De drie beste ideeën worden op 20 mei bekend gemaakt en beloond met een geldprijs. Op dit moment heeft de Fietsersbond nog maar één uitgewerkt idee binnen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu