Wie na excuses Mark Rutte meer wil weten over de rol van Groningen in de slavernij, kan nog ruim een week naar Museum aan de A

Veel drukker is het in Museum aan de A voor de tentoonstelling ‘Slavernij. En de Groningers?’ niet sinds de excuses van minister-president Mark Rutte maandag 19 december voor de rol van de Nederlandse overheid in de slavernij. Maar wie wil weten wat er in Groningen met de slavernij is gebeurd, is hier aan het juiste adres.

'Slavernij. En de Groningers?' is de allereerste tentoonstelling van Museum aan de A, de opvolger van het Noordelijk Scheepvaartmuseum.

'Slavernij. En de Groningers?' is de allereerste tentoonstelling van Museum aan de A, de opvolger van het Noordelijk Scheepvaartmuseum. Foto: Roelof Bos

Het is de zaterdag voor kerst druk in het centrum van Groningen. Even snel nog een cadeautje halen, de laatste boodschappen op de markt, die extra fles champagne bij de slijterij. Eén straat verderop, in het Museum aan de A, heerst een serene rust. Twee kinderen lopen met opa en oma rond, twee mannen nemen de tijd om de expositie in zich op te nemen.

Slavernijverleden Groningen