Wie schoot zaterdagavond op twee mannen in Delfzijl, en waarom? Die vragen blijven nog onbeantwoord, de politie is nog volop met het onderzoek bezig

De politie zoekt nog volop naar getuigen van het schietincident dat zaterdagavond grote commotie veroorzaakte in de Wendakker in Delfzijl.

Foto:

Foto: ProNews

Daarbij raakten twee mannen van 32 en 39 jaar oud gewond. Waar ze wonen, wilde de politie zondag niet kwijt. Wel dat ze aanspreekbaar waren, toen vroeg in de avond gealarmeerde agenten arriveerden. Hoe hun toestand momenteel is, kan de politiewoordvoerder niet zeggen. De twee zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Nog geen verdachten aangehouden

De politie voerde zaterdagavond al een buurtonderzoek uit, sprak met getuigen maar hoopt op nog meer aanwijzingen. ,,Mensen die iets hebben gehoord of gezien, roepen we ons zich bij ons te melden’’, zei de politiewoordvoerster. ,,Een verdachte of verdachten hebben we op dit moment nog niet, het onderzoek is zoals gezegd nog in volle gang.’’

De Wendakker ligt in de wijk Tuikwerd is een betrekkelijk kleine straat, met bij de entree een kleine speeltuin. Zondagmiddag speelden daar geen kinderen en ook elders in de straat van de commotie op de avond tevoren niets meer te merken.

Al vaker incidenten

Een even verderop wandelende wijkbewoonster zei de avond ervoor natuurlijk gemerkt te hebben dat er iets was gebeurd . ,,De traumahelikopter vloog over, politieauto’s kwamen hard aangereden.’’ Ze zei ook dat in die buurt in het verleden vaker sprake is geweest van incidenten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu