Wie weet wie deze overleden man is? Hij was in juni nog in de provincie Groningen (en reisde waarschijnlijk door Drenthe)

De politie tast in het duister over de identiteit.

De politie Oost-Nederland tast in het duister over de identiteit van een man die op 17 juli aan de Zwolseweg in ‘s Heerenbroek (gemeente Kampen) dood is gevonden. De man is meerdere malen in de provincie Groningen gespot.

Volgens politiewoordvoerder Chantal Westerhoff is het mogelijk dat de man ook door de provincie Drenthe reisde. De man is op 15 juni nog in Beerta gezien. Zeven dagen later werd hij ook in de stad Groningen, in de omgeving van Hoogkerk-Zuid en bij het Stadspark in Groningen (Bangeweer), opgemerkt.

Natuurlijke dood

De politie zegt dat de onbekende man een natuurlijke dood is gestorven. De politie zou de familie van de man, die waarschijnlijk iemand mist, graag duidelijkheid geven over zijn lot.

De onbekende man heeft tegen agenten in de stad Groningen gezegd dat hij ‘sinds drie maanden te voet uit Duitsland was gekomen omdat hij zijn huurhuis moest verlaten’. De agenten kregen ook te horen van hem dat hij Cornelius Wagner uit Munster zou zijn. Die naam stond ook op een briefje die hij bij zich droeg.

,,Omdat mijnheer mogelijk te voet de grens over is gestoken kan dat ook in Drenthe zijn geweest. Of via de provinciegrens met Groningen. Wij weten het niet, maar willen wel duidelijkheid zodat we zijn nabestaanden kunnen inlichten.”

Paarse slaapzak

De Duitse politie heeft niemand met de naam Wagner gevonden die aan de beschrijvingen voldoet. Volgens de politie Oost-Nederland sprak de man, die vijf dagen voor zijn dood nog is aangesproken door agenten, vloeiend Duits.

,,De Duitse politie heeft de naam met geboortedatum nagetrokken maar dit komt niet voor in de betreffende deelstaat. We hebben wel het vermoeden dat de man uit Duitsland afkomstig is”, vertelt Westerhoff die ook zegt dat de man een paarse slaapzak bij zich had. Met een geel stiksel staat ‘Climb high rainforest’ op de zak.

Na het aantreffen van zijn lichaam leverden zowel zijn DNA (na forensisch onderzoek) en zijn vingerafdrukken geen match op. Een zogeheten tandstatusonderzoek bleek niet mogelijk omdat hij slechts drie tanden (lees: stompjes) had. ,,Vergelijking was niet meer mogelijk.”

Nieuws

Meest gelezen

menu