Wiebes baalt van fout KNMI, maar stoppen met versterking dient volgens hem geen enkel doel

Minister Wiebes omringd door beveiligers bij een bezoek in januari aan Zeerijp. Foto: DvhN/Archief

De versterking van huizen die mogelijk onveilig zijn geworden door aardbevingen in Groningen, wordt niet stilgelegd nu er twijfels zijn gerezen over meetgegevens van het KNMI.

De versterking van huizen die mogelijk onveilig zijn geworden door aardbevingen in Groningen, wordt niet stilgelegd nu er twijfels zijn gerezen over meetgegevens van het KNMI. Dat heeft minister Eric Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) vrijdagmiddag gezegd: ,Nu stoppen dient geen enkel doel.” 

Donderdag werd bekend dat het netwerk van het KNMI dat aardbevingen meet, niet goed heeft gewerkt. Daardoor zijn fouten geslopen in de meetgegevens die onder meer gebruikt worden om te bepalen welke gebouwen in Groningen het meeste gevaar lopen als gevolg van de gaswinning.

Ongelukkig

Wiebes baalt van de fout bij het KNMI: ,,Dit had niet mogen gebeuren. Er kunnen overal fouten optreden maar het is wel heel ongelukkig dat het nu net te maken heeft met een groep die toch al onzekerheid heeft over allerlei dingen”, aldus de bewindsman. 

Met de geruststelling van het KNMI dat de meetfouten maar een heel klein effect zullen hebben op de versterkingsoperatie, neemt Wiebes geen genoegen. ,,Ik wil precies weten wat de invloed hiervan zou kunnen zijn. Dat wordt nu uitgezocht en afhankelijk daarvan kijken we verder.”

Pas deze week formeel op de hoogte

Wiebes beweert dat hij pas eind vorige week voor het eerst hoorde dat er iets mis was met de metingen. Pas deze week zou hij formeel op de hoogte zijn gesteld.

Nieuws

Meest gelezen

menu