Wietbeleid Veendam onder de loep

Hennepkwekerij. FOTO DVHN

Twee coffeeshops heeft Veendam en dat blijven er twee. De politie had er liever één, maar echt zwaarwegende redenen zijn er niet om één van de shops te sluiten.

De gemeente Veendam gaat niet experimenteren met het cannabisbeleid. Twee coffeeshops zijn er in de gemeente Veendam: TOV aan de Bocht Oosterdiep en De Dam aan de Molenstreek. Voor wat betreft de ervaringen met die coffeeshops stelt de gemeente dat er geen of nauwelijks sprake is van ‘openbare ordeproblematiek’. De politie stelt dat er geen negatieve geluiden rond de coffeeshops bekend zijn. Ook zijn er geen andere illegale verkooppunten ‘van betekenis’ bekend.

Hanghotspots
Dat was een aantal jaren geleden anders. Toen werd er op verschillende zogeheten hotspots voor hangjongeren, onder meer in het Julianapark in het centrum, illegaal drugs verkocht.

De situatie is, zoals de gemeente zegt, behoorlijk beheersbaar. Verdere aanscherping van het beleid wordt niet nodig geacht. Er wordt opgetreden wanneer dat moet. ,,Het blijft niet alleen bij passief controleren’’, zei burgemeester Sipke Swierstra gisteravond in een raadscommissievergadering. Ook achter de schermen gebeurt er op het gebied van handhaving van alles. Zo zijn er vorig jaar 25 hennepkwekerijen opgerold. In totaal kwamen er 75 meldingen binnen. Daarvan bleken 25 loos alarm en 25 meldingen bleven wegens capaciteitsgebrek bij de politie onbehandeld.

Nieuws

Meest gelezen

menu