Wilde achtervolging door Groningen: politie massaal achter wegscheurende Audi aan (ooggetuigen staan versteld)

De aangehouden auto. Foto: 112Gr/Patrick Wind

In Groningen is woensdagavond een wilde achtervolging geweest. Getuigen konden hun ogen niet geloven toen ze een Audi er met hoge snelheid vandoor zagen gaan, terwijl de politie massaal de achtervolging inzette. „Met 100 per uur door de Noorderplantsoenbuurt." Er is in ieder geval één verdachte aangehouden.

Ooggetuigen zeggen dat het er wild aan toe ging. Een auto scheurde met hoge snelheid door de stad, gevolgd door een flink aantal politieauto's. De aantallen die getuigen noemen variëren van tussen de vijf tot acht politieauto’s. Een deel van de wagens zouden politieauto’s en -busjes zijn. Mogelijk waren er ook onopvallende politieauto’s en een motor die achter de verdachte aan gingen.

De achtervolging werd gezien in de omgeving van het Noorderplantsoen, maar zou ook door een flink deel van de rest van de stad zijn gegaan. Volgens een van de getuigen werd de volledige rijbaan, incliusief fietspad gebruikt. Getuigen zeggen dat de auto's met zeker 80 kilometer per uur door de de stad reden. Iemand noemt zelfs 100 kilometer per uur.

Verdachte aangehouden: auto beschadigd

De auto is uiteindelijk gestrand in de Nieuwe Kijk in ‘t Jatstraat. Mogelijk is de bestuurder na de rit te voet verder gegaan, want volgens een fotograaf kon de politie de verdachte even later aanhouden in het vlakbij gelegen Noorderplantsoen. Het is nog onduidelijk of er meer aanhoudingen zijn verricht.

Waarom de bestuurder ervandoor ging en waarom de politie met zoveel mankracht achter de verdachte aan ging, is nog niet bekend.

De Audi had, in ieder geval aan de voorzijde, geen kenteken. De auto raakte zwaar beschadigd. Volgens een fotograaf ter plaatse kwam er rook uit de auto en heeft de Audi een lekke band. De auto is afgesleept door een berger.

Nieuws

Meest gelezen

menu