Wildervanker gooit zand in gezicht agenten bij coronarellen in Den Haag: Acht weken cel

Tijdens een demonstratie in juli op het Malieveld werden zes aanhoudingen verricht ANP

Een 39-jarige man uit Wildervank is veroordeeld tot acht weken cel waarvan vier voorwaardelijk omdat hij tijdens de uit de hand gelopen demonstratie afgelopen donderdag in Den Haag zand en grind in het gezicht van agenten gooide.

De supersnelrechter in Den Haag heeft maandag twee mannen veroordeeld voor hun gedrag tijdens de uit de hand gelopen demonstratie afgelopen donderdag in Den Haag. Een groep mensen demonstreerde daar tegen de coronamaatregelen, ongeveer honderd personen keerden zich tegen de politie.

Demonstratie tegen spoedwet

Behalve de Wildervanker werd een 45-jarige man uit Leidschendam veroordeeld. Hij heeft een taakstraf van 150 uur gekregen omdat hij tegen de fiets van een agent schopte, de agent liep daarbij letsel aan zijn scheenbeen op.

Meerdere mensen zijn afgelopen donderdag in het centrum van Den Haag opgepakt na de uit de hand gelopen demonstratie tegen onder meer de spoedwet. Het Openbaar Ministerie doet ook onderzoek naar de rellen.

Het OM twitterde vorige week dat het beelden heeft gezien waarop ”agressieve demonstranten” de politie belagen. ”We doen onderzoek naar wie deze mensen zijn. Er is geen enkel excuus voor geweld tegen de politie.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu