Wilfred Genee laat zich overhalen en gaat in De Onlanden, op de grens van Drenthe en Groningen, schapen drijven met Britt Dekker

Wilfred Genee doet mee aan de schapendrijfshow Het hek van de dam van SBS6. Eens maar nooit weer, aldus de presentator. Foto: Vincent Jannink

Wilfred Genee heeft zich laten overhalen om mee te doen aan de schapendrijfshow Het hek van de dam van SBS6. Dat onthulde de presentator vandaag in zijn eigen programma op Radio Veronica.

Volgens Wilfred was het eens maar nooit meer dat hij met een dergelijk programma meedoet. ,,Ik doe dit soort dingen nooit”, zei hij. Toch wilde hij een uitzondering maken voor Marco Louwerens, tv-directeur bij Talpa. ,,In dit geval dacht ik: 'Marco, goede gozer. Ik ga het een keer doen’. En nu doe ik het de komende tien jaar niet weer, dat weet ik wel zeker”, aldus Wilfred lachend.

Van plek A naar B

Wilfred vormt een duo met Britt Dekker. Ze zijn maandag op pad geweest, met de schaapskudde van Natuurmonumenten in De Onlanden, het natuurgebied op de grens van Drenthe en Groningen. Eerder werd al bekend dat Olcay Gulsen en Ruud de Wild en Wibi Soerjadi en Martijn Koning meedoen aan het programma, waarin ze onder leiding van een herder een kudde schapen van plek A naar B drijven. Ook Bram Moszkowicz en Rachel Hazes stapten het weiland in.

De zomer was heftig voor Wilfred na een flinke ruzie met  Veronica Inside -collega’s René van der Gijp en Johan Derksen. De twee wilde niet meer samenwerken met hem na een veelbesproken racisme-uitzending van het voetbalpraatprogramma. Uiteindelijk greep de hoogste Talpa-baas John de Mol in en zitten de drie toch weer samen aan tafel komend seizoen.

Nieuws

Meest gelezen

menu