Willeke en Harma bijten spits wandelestafette voor Pink Ribbon af. 'Als je ziet hoe de behandeling voor borstkanker alleen al de afgelopen vijf jaar is veranderd...'

Honderd kilometer over natuurpaden langs kronkelende beken. Zo’n vijftig wandelaars lopen zaterdag in estafettevorm het Westerwoldepad om geld op te halen voor Pink Ribbon. Vriendinnen Willeke Bergman en Harma Dekker beten om 4.00 uur het spits af bij maneschijn.

Willeke Bergman (l) en Harma Dekker zijn klaar voor de estafettewandeling om geld op te halen voor Pink Ribbon. Maar op een lege maag mogen ze niet vertrekken.

Willeke Bergman (l) en Harma Dekker zijn klaar voor de estafettewandeling om geld op te halen voor Pink Ribbon. Maar op een lege maag mogen ze niet vertrekken. Foto: DvhN

„Ooh, wat hebben jullie het gezellig gemaakt!’’ initiatiefneemster van de wandelestafette Willeke doorbreekt de stilte van de nacht als ze het erf van het toeristisch rustpunt MoeNieks in Weende oploopt. Daar hebben Tim en Claudine van Belleghem in alle vroegte feestelijk uitgepakt.

Nieuws

Meest gelezen

menu