Slecht weer brengt veerboot Romantika in de problemen in Eemshaven. Afvaart naar Kristiansand uren uitgesteld

Jurjen Gravendeel (Holland Norway Line): 'Dit werd net iets te gortig'

De harde wind in de Eemshaven heeft donderdag voor problemen gezorgd bij de eerste afvaart van veerboot Romantika naar Kristiansand.

Door het slechte weer werd de afvaart, gepland om 15.00 uur, uren uitgesteld. Bovendien moest een sleepboot in actie komen toen een van de trossen, waarmee het schip vast ligt aan de kade, begon te slippen.

Jurjen Gravendeel, terminal operator bij Holland-Norway Lines, zei kort voor drieën dat het nog nog wel tot 19.00 uur kon duren voor het schip zou vertrekken. „Het wachten is op beter weer en we verwachten dat dit om een uur of 19.00 is.”

De passagiers merkten volgens Gravendeel weinig van de vertraging. „Iedereen vindt het fantastisch aan boord van het schip en er is een geweldige keuken. Ze merken niet dat we niet varen.”

Uiteindelijk zette de Romantika rond 19.30 uur koers richting Kristiansand.

Trossen los

Rond 14.45, vlak voor de geplande afvaart, moesten sleepboten in actie komen omdat één van de trossen begon te slippen. Volgens woordvoerder Annebel Nillessen Blaauw werd dit probleem snel opgelost. „Door een windhoos is het schip een aantal meter van de kant gewaaid. Voor de zekerheid heeft de bemanning het anker laten vallen.”

Het schip heeft geen enkel moment vrij door de haven gedobberd, zegt Blauw. „De sleepboten die al langszij lagen hebben het schip weer gepositioneerd.”

Nieuws

menu