Winkels Pekela iedere zondag open

Winkelcentrum de Helling in Pekela is de afgelopen jaren flink onder handen genomen, door de coronacrisis mogen winkeliers nu ook op zondag open. Foto: Archief Huisman Media (2019)

Winkeliers in de gemeente Pekela mogen van november tot en met december iedere zondag open van 10.00 tot 18.00 uur vanwege het coronavirus. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders bepaald.

Daarmee komen de bestuurders tegemoet aan het verzoek van winkeliers in de gemeente, zegt wethouder Hennie Hemmes (SP). Zij hadden gepleit voor de extra openingstijden vanwege de verwachte drukte tijdens de feestdagen.

Er is bijvoorbeeld minder ruimte voor mensen die uit eten willen in restaurants, waardoor de kerstmaaltijd vaker in eigen keuken gemaakt wordt. Die boodschappen moeten in de supermarkt worden gedaan, wat tot extra drukte zou leiden. Door klanten beter te spreiden zou die drukte voorkomen kunnen worden. Winkeliers mogen zelf bepalen of zij gebruik willen maken van de extra openingstijden, zegt de wethouder.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu