Winkler Prins: 'Pak drukte bij school aan'

FOTO ARCHIEF DVHN // ANP ANP

De Winkler Prins scholengemeenschap dringt aan op verkeersmaatregelen bij de school aan de Pinkersterstraat in Veendam.

De Winkler Prins scholengemeenschap dringt aan op verkeersmaatregelen bij de school aan de Pinkersterstraat in Veendam.

'Gevaarlijke situaties'
Nu het centrum van Veendam wordt gereconstrueerd en er in de nabijheid van de school twee supermarkten zijn gekomen, is het stukken drukker op de J. Kasemierstraat. ,,Dit komt de veiligheid van onze leerlingen absoluut niet ten goede. Dagelijks ontstaan gevaarlijke situaties die tot op heden, wonder boven wonder, bijna altijd goed zijn afgelopen'', schrijft de medezeggenschapsraad Winkler Prins aan het college en de gemeenteraad van Veendam.

Op de school in de Pinksterstraat zitten rond de negenhonderd leerlingen. Die komen niet alleen uit Veendam, maar ook uit omliggende gemeenten als Menterwolde, Pekela, Hoogezand/Sappemeer en Aa en Hunze. De meesten komen op de fiets.

Aanpassingen
De gemeente heeft al wat aanpassingen gedaan. Er zijn strepen op de weg die automobilisten erop wijzen dat ze de snelheid moeten matigen. Volgens de medezeggenschapsraad houden de meesten zich er niet aan. ,,Ook de verkeerssluizen op het schoolplein blijken bij grote aantallen leerlingen niet te werken.''

De medezeggenschapsraad dringt aan op extra maatregelen. ,,Van ouders krijgen we zeer regelmatig klachten binnen.'' De school pleit voor ingrijpender maatregelen. ,,Zo verwachten wij dat het instellen van een 30 kilometerzone met de nodige waarschuwingsborden en een strenge handhaving van de snelheid de veiligheid van onze leerlingen ten goede zal komen.'' Ook zouden verkeersdrempels kunnen helpen.

Verhuizen
De medezeggenschapsraad hoopt niet dat de gemeente zich laat weerhouden door de nieuwbouwplannen voor de school. Op termijn wil de Winkler Prins in z'n geheel verhuizen naar de locatie aan de Raadsgildelaan. ,,We beseffen dat de aanpassingen misschien voor een korte periode nodig zullen zijn.''

De gemeente heeft de zaak in onderzoek.

Nieuws

Meest gelezen

menu