Winnaars van de 22e Grunneger Pervinzioale Schriefwedstried bekend

Reinder Willem Hiemstra signeerde onlangs zijn nieuwe bundel gedichten in Loppersum. Hiemstra eindigde als tweede bij de Pervinzioale Schriefwedstried met een verhaal. Foto Jan Zeeman

In het gebouw van de Groninger Archieven in Stad zijn vrijdagavond de prijswinnaars bekendgemaakt van de Pervinzioale Schriefwedstried 2018.

In de categorie poëzie achttien plus won Krummels van Ids Vlieg, werd Nane van der Molen met Niks gebeurd tweede en was er een derde prijs voor Aukje Tillema ( Machtelooshaid ).

Bij proza boven de achttien jaar won Annemiek Wassenaar met Lèste kans , werd het verhaal Ol tan Dien van Reinder Willem Hiemstra tweede en eindigde Jakob Arbeider met Hommeles als derde.

Dollardcollege

24 leerlingen van het Dollardcollege in Winschoten deden onder de achttien jaar mee. Als eerste eindigde Nidal Attaya ( Mien dreumraais ), Sanne Bos ( Mien dag mit die ) werd tweede en was er een derde plaats voor n Snötoap van Jyro Kuiper.

Voorronden

De wedstrijd, een samenwerking van stichting ‘t Grunneger Bouk en het Huis van de Groninger Cultuur, werd voor de 22e keer gehouden. Ooit werden in de Groninger gemeenten voorronden gehouden, waarvan de winnaars doorgingen naar de Pervinzioale Schriefwedstried . Anno 2018 kent alleen de gemeente Westerwolde nog een gemeentelijke schriefwedstried .

Pennenvruchten

De Pervinzioale Schriefwedstried 2018 trok 39 deelnemers. Inzenders mochten óf twee verhalen, óf vier gedichten óf één verhaal en drie gedichten insturen. Bij elkaar werden 88 pennenvruchten opgestuurd. Alle inzendingen zijn gebundeld in een boekje. Bijdragen zijn anoniem aan de jury (Fieke Gosselaar en Bert Weggemans) voorgelegd.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu