Winnende mbo-leerlingen naar Zweden

Vier leerlingen van het Noorderpoort, Drenthe College en Alfa-college zijn zo goed in hun vak dat ze naar de Europese finale in Göteborg mogen. Ze wonnen afgelopen weekend de landelijke vakwedstrijden Skills Heroes.

Kevin Frieling (19) is de beste vrachtwagenmonteur-in-opleiding van dit moment. De leerling uit Ten Boer doet de opleiding Automotive & Logistiek bij het Noorderpoort. Bij het Drenthe College won Bryon Jorna, die tot beste autotechnicus van alle mbo-scholen werd uitgeroepen. Hij versloeg in een noordelijke derby Richard Nijboer (23) van Noorderpoort.

Gerko Pasjes van het Drenthe College is de beste motorfietstechnicus en Dani van der Veen (18) van het Alfa-college ging met de eerste prijs naar huis als beste timmerman-in-opleiding.

Skills Heroes is een wedstrijd voor mbo’ers die er kunnen laten zien hoe goed ze zijn in hun vak. De jongeren krijgen vlak van te voren een praktische opdracht die ze ter plekke en binnen een bepaalde tijd moeten uitvoeren. Een vakjury beoordeelt hun prestaties.

De mbo’ers die het afgelopen weekend tegen elkaar opnamen, wonnen al in regionale voorronden. Nu ze landelijk winnaar zijn, kunnen ze door naar het Europees kampioenschap. Dat is in december in het Zweedse Göteborg. Daar binden ze de strijd aan met 500 jongeren uit dertig landen.

Nieuws

Meest gelezen

menu