Winschoter retail- en horecaondernemers zien niets in verhuizing van coffeeshop naar de Venne

In het Stadhuis in Winschoten is nog geen finaal besluit over de verhuizing van de coffeeshop genomen Foto: Pieter Broesder

Retail- en horecaondernemers zien niets in een verhuizing van coffeeshop De Groene Ster van de Bosstraat naar de Venne in Winschoten.

De ondernemers vrezen dat verplaatsing leidt tot meer verkeersoverlast en aantasting van het woon- en leefklimaat in hartje Winschoten. ,,Het is een onwenselijke situatie”, meent Chris de Raaf, woordvoerder van RetailClub Winschoten (RCW).

De Raaf vreest dat klanten winkels gaan mijden vanwege een onveilig gevoel. Ook zal het niet meehelpen om de leegstand op de Venne aan te pakken. Want wie wil er nu in de buurt van een coffeeshop een winkel openen, vraagt De Raaf zich af.

Te dicht bij Dollard College

Voor bezoekers van het winkelgebied zal het nog lastiger worden een parkeerplek te vinden, menen de ondernemers. De door het college van B en W van Oldambt voorgestelde locatie staat ook te dicht, circa 350 meter, bij scholengemeenschap het Dollard College.

De exploitant van de coffeeshop heeft aangegeven te willen uitbreiden. Vier locaties zijn onder de loep genomen. Het pand aan de Venne, waar voorheen Boelies Pub gevestigd was, kwam als beste uit de bus. Dinsdagavond is er voor genodigden een informatiesessie in de Vennekerk in Winschoten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu