Woningbouwer David Maas uit Winschoten trekt aan de bel bij Mark Rutte in het Torentje: 'Vergunningstraject is te stroef'

De Winschoter woningbouwer David Maas uitte woensdag zijn zorgen bij premier Mark Rutte over ‘de rem’ op nieuwe woningbouw. Volgens de projectontwikkelaar is het vergunningstraject veel te stroef.

David Maas voor de voormalige zusterflat die zijn bedrijf heeft verbouwd. Hij worstelt met de vergunningverlening van gemeenten. Dat proces loopt vaak te stroef, vindt Maas.

David Maas voor de voormalige zusterflat die zijn bedrijf heeft verbouwd. Hij worstelt met de vergunningverlening van gemeenten. Dat proces loopt vaak te stroef, vindt Maas. Foto: Huisman Media

Iedereen wil nieuwe, duurzame huizen, maar zie ze maar eens van de grond te krijgen, verzucht projectontwikkelaar David Maas van Wima Vastgoed. De geboren Veendammer (,,maar ik ben opgegroeid in Pekela’’) sprak woensdag drie kwartier met de premier over de hindernissen waar hij tegenaan loopt in de woningbouw en overhandigde zijn manifest ‘De tragiek van een omgevingsvergunningstraject’.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's